Connect with us

Norge

Åpner for å registrere alle norske flypassasjerer

Publisert

| Dato:

Norske myndigheter åpner muligheten for å bli med på EUs Passenger Name Record-register som ministere innen EU besluttet å opprettet under et møte sist uke i Lusembourg.

Det eneste regjeringen ikke har tatt stilling til er hvorvidt Norge skal levere sine opplysninger direkte inn i EU-registeret eller om Norge skal opprettet et eget nasjonalt register.

Det som blir registrert er navnet på passasjeren, kredittkortopplysninger og hvilket flyvning vedkommende flyr på. Kontaktinformasjon og setenummer du sitter i skal også registreres.

Datatilsynet stiller seg usikre på om et slikt register har den nyttet myndigheten mener den har.

I følge VG vil det bli tatt en rask avgjørelse fra norske myndigheter på om hvilken type register som skal gjelde.

 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest