Dansk selskap kjøper irsk leasingselskap

Dansk selskap kjøper irsk leasingselskap
19.04 08:08 2016

Det danske leasingselskapet Nordic Aviation Capital har inngått avtale om oppkjøp av det irske leasingselskapet Aldus. Med det overtar nå det danske selskapet en portefølje som består av 30 Embraer-jetfly i E170, E175 og E190/195 fly.

Kjøpet er nå på bordet til irske myndigheter som er ventet å godkjenne kjøpet i løpet av to til tre uker.

I følge ATW Online har Nordic Aviation Capital hatt muskler finansielt til å kunne gjøre slike oppkjøp etter at Møller-gruppen solgte sin store aksjepost i NAC sommeren 2015. Aksjene ble solgt til EQT i Sverige.

Nordic Aviation Capital gikk også til oppkjøp av et leasingselskap i januar i år da selskapet kjøpte Air Lease Corp. ALC og selskapets portefølje på 25 ATR-fly.

ATW melder også at det danske selskapet vurderer et kjøp av det amerikanske leasingselskapet Jetscape Aviation Group, et selskap som også har en rekke Embraer-jets i sin portefølje.

Nordic Aviation Capital vil totalt etter oppkjøpene ha 294 i samlingen, 48 fly som selskapet disponerer og 20 Embraer samt 54 ATR-fly som er på ordre.

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.