Historien om Air Indias Boeing 787-fly som bli satt på bakken på grunn av rotter ombord fortsetter videre. Nok et fly er nå satt på bakken for en full teknisk gjennomgang etter at det under en flytur mellom Delhi og Melbourne ble oppdaget en rotte ombord. Flyet måtte mellomlande i Singapore hvor alle passasjerer og mannskapet måtte flyttes over på et annet fly.

Dreamlineren fikk deretter en real dose med gift sprayet inn i flyet for å ta livet av rotta. Flyet fløy deretter tomt tilbake til Delhi.

Etter denne hendelsen i helgen hadde ledelsen i flyselskapet en inspeksjon på Delhi-flyplassen mandag hvor det ble oppdaget at rottene ofte kommer seg inn ved hjelp av catering-bilene som blir brukt for å laste inn mat til passasjerer før flyvninger.

I tillegg har de bakkeansatte ikke noe sted å spise lunch, da blir det til at de spiser mellom flyene som står parker, og at de kaster fra seg matrester på bakken som tiltrekker seg rotter og mus.

Nå har de ansatte fått forbud mot å spise mat rundt flyene på flyplassen.

Det er bare få uker siden et annet fly fra Air India måtte mellomlande etter at det ble oppdaget en rotte ombord, og i 2015 var det minst fem slike tilfeller melder Rediff.