Connect with us

Internasjonalt

Nok ett flyselskap tok farvel med jumbojet denne uken!

Publisert

| Dato:

Foto: Garuda Indonesia

Nok ett flyselskap tok denne uken farvel med sine Boeing 747 jumbojets, nå er det få selskap igjen med det ikoniske flyet.

Mandag var siste flyvning for flyselskapet Garuda Indonesia med denne flyytpen da PK-GSH, Boeing 747-4U3 hadde sin siste landing. Flyet er bygget i 1994 og har vært i selskapets tjeneste siden dette.

Garuda har operert Boeing 747 siden slutten av 1980-tallet da flere Boeing 747-100 ble innkjøpt fra blant annet Pan Am og Wardair. På begynnelsen av 1990-tallet ble også en rekke Boeing 747-200 også anskaffet. I de senere år har selskapet kun operert to Boeing 747-400 samt en rekke Boeing 747-300.

Ansatte fikk mandag ta farvel med flyet som nå er lagt ut for salg.

Listen over selskap som opererer Boeing 747 i passasjerutgave begynner å bli tynn og med god plass på ett A4 ark. Lufthansa, British Airways, Korean Air, China Airlines, El-Al, EVA Air, KLM og Air India er noen av de få som er tilbake.

 

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest