Connect with us

Norge

Amerikanske myndigheter krever DOT-avgjørelse om Norwegian reversert

Publisert

| Dato:

Den 15. april ga det amerikanske transportdepartementet DOT flyselskapet Norwegian Air International en midlertidig godkjennelse for å fly til og fra USA under sitt irske operative selskap.

Nå har Transport Committee of the House of Representatives gått i strupen på DOT – American Department of Transport og krever full retrett i avgjørelsen. Bak kravet stiller både demokratiske og republikanere i komiteen.

Det politiske organet sier de frykter for amerikanske arbeidsplasser og at det er viktig å skjerme amerikanske flyselskap som i dag opererer over Atlanterhavet.

Norwegian er fortsatt langt unna å få den endelige godkjennelse fra DOT og Committee of the House of Representatives er klare på at de vil gjøre det som kan for å stanse DOT og Norwegian fra å få denne lisensen.

I følge nettavisen NewEuropa har Norwegians operasjoner innenriks i USA blitt kontroversielt og har opprørt medlemmer av komiteen. Norwegian på sin side de skaper arbeidsplasser og har full støtte for sine langdistanseplaner bl.a fra Irland hos reisebransjen såvell som flyplasser i USA.

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest