Den 15. april ga det amerikanske transportdepartementet DOT flyselskapet Norwegian Air International en midlertidig godkjennelse for å fly til og fra USA under sitt irske operative selskap.

Nå har Transport Committee of the House of Representatives gått i strupen på DOT – American Department of Transport og krever full retrett i avgjørelsen. Bak kravet stiller både demokratiske og republikanere i komiteen.

Det politiske organet sier de frykter for amerikanske arbeidsplasser og at det er viktig å skjerme amerikanske flyselskap som i dag opererer over Atlanterhavet.

Norwegian er fortsatt langt unna å få den endelige godkjennelse fra DOT og Committee of the House of Representatives er klare på at de vil gjøre det som kan for å stanse DOT og Norwegian fra å få denne lisensen.

I følge nettavisen NewEuropa har Norwegians operasjoner innenriks i USA blitt kontroversielt og har opprørt medlemmer av komiteen. Norwegian på sin side de skaper arbeidsplasser og har full støtte for sine langdistanseplaner bl.a fra Irland hos reisebransjen såvell som flyplasser i USA.