Eiergrupperingen ved Moss Lufthavn Rygge sitter nå i kveld i krisemøte og avgjør skjebnen til flyplassen etter 1. november i år.

Ryanair har overfor TV2 bekreftet at selskapet har sagt opp sin avtale med flyplassen fra 29. oktober i år. Dermed blir rundt 90 prosent av trafikken borte fra Rygge, noe som igjen kan føre til at rundt 500 faste ansatte mister jobbene sine.

Totalt er det snakk om rundt 1000 personer som kan bli berørt av en nedleggelse av flyplassen.

Det er passasjeravgiften på 80 kroner som innføres fra 1. jun i som er årsaken til at Ryanair har sagt opp baseavtalen med Rygge. Fortsatt kan selskapet vege å fly til Rygge uten at flyplassen er en base for selskapet, men dette er lite trolig. Ryanair har ikke aktivert mulighet for å bestille flybilletter fra Moss Lufthavn etter 1. november i år.

I følge VG og Moss Avis vil ingen bekrefte at eierne sitter i møtet i dag, men både NRK, TV2, VG og Moss Avis er på plass på Rygge og venter på en avgjørelse. Pressekontakt ved Moss Lufthavn vil hverken bekrefte eller avkrefte at et slikt møte er på gang. VG skriver at det er på gang og de sitter med informasjon om dette.