Connect with us

Norge

Avgjør skjebnen til Moss Lufthavn nå i kveld

Publisert

| Dato:

Eiergrupperingen ved Moss Lufthavn Rygge sitter nå i kveld i krisemøte og avgjør skjebnen til flyplassen etter 1. november i år.

Ryanair har overfor TV2 bekreftet at selskapet har sagt opp sin avtale med flyplassen fra 29. oktober i år. Dermed blir rundt 90 prosent av trafikken borte fra Rygge, noe som igjen kan føre til at rundt 500 faste ansatte mister jobbene sine.

Totalt er det snakk om rundt 1000 personer som kan bli berørt av en nedleggelse av flyplassen.

Det er passasjeravgiften på 80 kroner som innføres fra 1. jun i som er årsaken til at Ryanair har sagt opp baseavtalen med Rygge. Fortsatt kan selskapet vege å fly til Rygge uten at flyplassen er en base for selskapet, men dette er lite trolig. Ryanair har ikke aktivert mulighet for å bestille flybilletter fra Moss Lufthavn etter 1. november i år.

I følge VG og Moss Avis vil ingen bekrefte at eierne sitter i møtet i dag, men både NRK, TV2, VG og Moss Avis er på plass på Rygge og venter på en avgjørelse. Pressekontakt ved Moss Lufthavn vil hverken bekrefte eller avkrefte at et slikt møte er på gang. VG skriver at det er på gang og de sitter med informasjon om dette.

Advertisement

Norge

Nå: 10 år siden første fly tok av fra Moss Lufthavn Rygge

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

I dag 17. oktober klokken 15.00 er det nøyaktig ti år siden det første charterflyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge.

Iberworld var det første flyet som på den nye flyplassen ved Moss tok med seg feriehungrige nordmenn på tur til Gran Canaria. Moss Lufthavn åpnet dørene 17. oktober klokken 10.00 og klokken 14.00 landet det første flyet som skulle ta med seg passasjerer.

Under åpningen av flyplassen ble det nevnt over høyttalere at det skulle bli spennende å se utviklingen om ti år for flyplassen. Det skulle altså ikke skje.

Flyplassen har kostet nærmere en milliard kroner å bygge og tre måneder etter åpningen var både Norwegian, Widerøe og flere charterselskap i gang med trafikk.

Tåke, kanselleringer, innleie av spanske flyselskap for Norwegian og innkjøringsproblemer preget mye av de første månedene på flyplassen. Norwegians rute til Bergen ble kortvarig, det samme ble Widerøes operasjoner fra flyplassen.

Først i mars 2010 valset flyselskapet Ryanair inn på Moss Lufthavn og dermed ble det mindre og mindre trafikk for Norwegian og for charterselskapene. Enkelte danske og svenske selskapet skulle og prøvde seg, uten større hell.

Da datoen viste 1. november var flyplassen i Østfold historie.

Foto: Hans Olav Nyborg

Les mer

Mest lest