Connect with us

Internasjonalt

Slik blir Aer Lingus nye businessklasse

Publisert

| Dato:

Det irske flyselskapet Aer Lingus viser nå fram sin nye businessklasse på selskapets Boeing 757 fly. Ikke bare har selskapet sluppet bilder av kabinen, men de har også laget en egen Google Street View-sekvens slik at du nå kan gå igjennom kabinen og oppleve denne.

Den nye kabinen har seter som kan legges helt ned i to meters lengde, 14 tommer TV-skjerm, USB-kontakter, dyner og puter, skohylle, laptop-bord, ipadstativ, jakkeknagger, strømuttak, leselampe, oppbevaringsskuffer og mye mer.

Det første flyet hadde riktignok sin premieretur 17. februar i år men nå er selskapets andre og tredje fly straks i trafikk med nytt interiør. Totalt skal selskapet operere fire Boeing 757 på ruter fra Irland til USA.

Det fjerde flyet skal være ferdig og klar for trafikk i midten av mai måned.


Prøv deg fram i Google Street View

aerlingusbusiness1

aerlingusbusiness2

aerlingusbusiness3

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest