Connect with us

Internasjonalt

Norwegian Air Argentina har søkt 160 ruter

Publisert

| Dato:

Norwegian Air Argentina har søkt argentinske myndigheter om å få starte nær 160 ruter. Hele 75 ruter er nasjonale mens 80 er internasjonale.  Oslo, København og Stockholm er destinasjoner fra Buenos Aires, men også flere tunge internasjonale byer skal få forbindelse til Sør-Amerika.

I søknaden til  National Administration of Civil Aviation (ANAC) ønsker Norwegians datterseselskap å opprette 34 ruter fra Buenos Aires til innenriks destinasjoner i landet, det samme gjelder 17 ruter fra Cordoba, seks ruter fra Medoza, tre ruter fra Rosario og fem ruter fra Salta.

Til USA ønsker selskapet å fly til Chicago, Dallas, Honolulu, Los Angeles, Miami/Fort Lauderdale, New York, Orlando, San Francisco, Puerto Rico, og Washington.

Europa er representert foruten Skandinavia med Paris, London, Istanbul, Roma, Praha, Barcelona, Malaga, Kiev, Madrid og Zurich.

Av andre byer er det Moskva, Tel Aviv, Sydney, Perth og en lang rekke destinasjoner i Sør-Amerika som det er søkt om. Flere byer i Argentina kan få internasjonal ruter dersom Norwegian får godkjennelse til å starte opp.

Operasjonene i Argentina blir de største selskapet har påtatt seg siden selskapet startet å fly på store deler av Europa.

Vil ødelegge markedet i Argentina

En rekke eksperter på luftfart i Sør-Amerika hevder overfor lokale medier at Norwegian vil trolig ødelegge luftfarten i Argentina, eller for å si det på en annen måte, forstyrre et allerede tødt marked som så vidt klarer seg økonomisk.

I følge nettstedet Airways  er det i dag de to aktørene LATAM og Avianca som regjerer Argentina. Begge selskapene sliter økonomisk og har enda ikke klart å skape økonomi i å fly til og fra byer i landet, selv ikke internasjonalt.

LATAM har nylig måtte permittere over 2000 ansatte, og har måtte leie ut sine fire Airbus A350 til Qatar Airways, for å holde hjulene i gang.

Når Norwegian starter opp er det stor usikkerhet rundt om de to nasjonale selskapene vil klare å bestå.

Trolig vil ikke Norwegian Air Argentina operere de nær 160 rutene men velge ut ruter som de får godkjennelse til og som vil bety penger i kassen. Dersom det blir en suksess kan selskapet på kort tid bli enerådende i området til tross for at billettpriser i Argentina må følge prisene satt av de nasjonale flyselskapene, og kan ikke selges for beløp under dette.

Advertisement

Internasjonalt

Hundevalp ble dumpet på flyplass – savnet eieren så mye at den døde av sult

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

En dyrehistorie har virkelig berørt mange i Colombia etter at det ble kjent gjennom nasjonale medier. For fire uker siden ble en hundevalp dumpet inne i terminalen på flyplassen av et ektepar som skulle ut å reise.

Valpen tiltrakk seg manges oppmerksomhet da den satt og lagde små klynk hele tiden i savn etter eieren sin.

Til tross for at både veterinær og ansatte samt andre passasjerer på flyplassen forsøkte å gi valpen både mat og drikke, skal den i følge avisen Noticas RCN ha blitt så deprimert at den ikke ville ta til seg hverken vått eller tørt.

I følge en lokal veterinær skal valpen til slutt ha død av sult. Den skal ikke ha hatt noen sykdommer eller noe annet som gjorde at den ikke ville ta til seg føde. Hunden skal til slutt ha fått føde intravenøst men da var det for sent og hunden døde kort tid etter.

Nå maner lokale dyrevernforeninger til at folk tenker på hva de skal gjøre med kjæledyr hvis en skal ut på en lengre reise.

Les mer

Mest lest