Norwegians tall i september gir et bilde av at selskapet fyller sine langdistansefly til siste sete. Med hele 96 prosent fyllingsgrad og en vekst på 50 prosent i antall passasjerer er selskapet i ferd med å bli en farlig konkurrent for blant annet SAS. 

Norwegians Premium-klasse på 787-9 - Foto: Hangar.no

Norwegians Premium-klasse på 787-9 – Foto: Hangar.no

Hele 2,8 millioner passasjerer fløy med Norwegian i september, det er en økning på 14 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. 

– Vi er godt fornøyd med at den positive passasjerutviklingen fortsetter med god fyllingsgrad i alle markeder. Ikke minst er vi svært godt fornøyd med at stadig flere reisende velger Norwegian mellom USA og Europa og Europa og Asia, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Selskapet håndtere 2.778.806 passasjerer i forrige måned, det er en økning på 343.566 reisende i forhold til i 2015. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 21 prosent og kapasitetsveksten (ASK) økte med 19 prosent.

I forhold til om flyet var ute på rutetid hadde Norwegian en rate på 99,5 prosent avviklede flyvninger i september. Punktligheten var på 79,6 prosent.