Connect with us

Norge

Norwegian kansellerer flyvninger til Spania

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Norwegian har måtte kansellere flere flyvninger mellom Oslo og Spania lørdag. Det er flyvninger til Alicante og Malaga som ikke har gått ettersom selskapet mangler flygende personell og kabinansatte.

Dermed fikk høstferien en nokså uheldig starte for flere nordmenn som hadde håpet å komme seg til Spania lørdag.

– De som var tilgjengelig hadde jobbet for mange timer allerede, og hadde ikke lov til å jobbe lenger. Vårt standby-crew var dessuten satt inn på andre ruter, sier presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til Aftenposten.

Avgangene nå i formiddag 11.35 og 12.15 er innstilt melder selskapet på sine nettsider. Selskapet har sendt ut SMS til sine kunder og beklaget situasjonen. Norwegian har tilbudt seg å booke om passasjerer til flyvninger med andre selskap.

Det er ikke første gangen Norwegian kommer i flytrøbbel med manglende mannskap på sine fly, noe som har skjedd en rekke ganger sist i sommer. Det er også mannskap fra selskapets baser i Spania som tidligere har vært et problem for Norwegian.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest