Connect with us

Norge

Norwegian leier Airbus A320 fra litauisk flyselskap

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Norwegian har inngått en ettårs avtale med det litauiske flyselskapet Avion  Express om innleie av en Airbus A3320 (LY-VEI).

Avtalen er en wet-lease-avtale som skal gjelde fra 18. mars 2016 til 18. mars 2017. I følge avtalen skal Avion Express ha operativt og teknisk ansvar for flyet når det brukes i tjeneste hos Norwegian.

Selskapet har flere ganger fløyet ad-hoc for Norwegian når flyselskapet har manglet kapasitet for å få unna alle sine flyvninger. Nå har de to selskapene inngått avtale som gjør at Norwegian på kort varsel har et fly å sette inn der det blir behov gjennom sommersesongen og kommende vintersesong.

LY-VEI er et Airbus A320-233 fly som er produsert i 1998 og ble den gang levert til TACA. Det har senere blitt operert av Sichuan Airlines i Kina, og Avion Express overtok flyet så sent som i starten av mars i år.

Airbus-flyet har det siste året stått lagret i Italia og ble fløyet til Oslo 25. mars i år.

Norwegian har fra før inngått avtale med Euro Atlantic om wet-lease av en Boeing 767 for samme typen operasjoner over det neste året.

Foto: B-6049 i Kina -byangel/Wikipedia

Foto: B-6049 i Kina -byangel/Wikipedia

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest