Norwegian leier Airbus A320 fra litauisk flyselskap

Norwegian leier Airbus A320 fra litauisk flyselskap
05.04 11:02 2016

Flyselskapet Norwegian har inngått en ettårs avtale med det litauiske flyselskapet Avion  Express om innleie av en Airbus A3320 (LY-VEI).

Avtalen er en wet-lease-avtale som skal gjelde fra 18. mars 2016 til 18. mars 2017. I følge avtalen skal Avion Express ha operativt og teknisk ansvar for flyet når det brukes i tjeneste hos Norwegian.

Selskapet har flere ganger fløyet ad-hoc for Norwegian når flyselskapet har manglet kapasitet for å få unna alle sine flyvninger. Nå har de to selskapene inngått avtale som gjør at Norwegian på kort varsel har et fly å sette inn der det blir behov gjennom sommersesongen og kommende vintersesong.

LY-VEI er et Airbus A320-233 fly som er produsert i 1998 og ble den gang levert til TACA. Det har senere blitt operert av Sichuan Airlines i Kina, og Avion Express overtok flyet så sent som i starten av mars i år.

Airbus-flyet har det siste året stått lagret i Italia og ble fløyet til Oslo 25. mars i år.

Norwegian har fra før inngått avtale med Euro Atlantic om wet-lease av en Boeing 767 for samme typen operasjoner over det neste året.

Foto: B-6049 i Kina -byangel/Wikipedia

Foto: B-6049 i Kina -byangel/Wikipedia

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.