Connect with us

Norge

Norwegian leier inn Airbus-fly i oktober

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Norwegian sliter med nok kapasitet i form av fly i flåten og må leie inn ekstrafly fra andre selskap. Det er i hele oktober i år at selskapet nå leier inn fly fra selskapet DOT, og SmartLynx.

Det ene flyet skal baseres i Stockholm med flyvninger til Frankrike, Spania og Tyskland, mens det andre flyet skal ha base i København og vil bli brukt blant annet på ruten til Oslo.

Begge flyene som leies inn på wet-leasebasis er av typen Airbus A320.

-Grunnen til innleie er et kortvarig behov for mer kapasitet, som dessverre er noe som oppstår fra tid til annen, forteller kommunikasjonsansvarlig i Norwegian, Tonje Næss til Hangar.no. 

 

Foto: Hangar.no

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest