Connect with us

Internasjonalt

Norwegian lover USA-billetter til 50 pund – men det er en hake ved den prisen

Publisert

| Dato:

Norwegian vil fra neste år fly mellom Storbritannia og USA for kun 50 britiske pund en vei. Det er bare en liten hake ved tilbudet som allerede lokker flere briter til å ville fly.

Boeing må levere Boeing 737 MAX 8 i tide, så skal Norwegian utnytte markedet ved å fly denne flytypen på ekstremt lave priser over dammen.

I følge den britiske avisen Expressen lover Norwegian å tilby en vei til USA for 50 britiske pund, med en returpris på rundt 200 pund.  Dette skal i følge avisen skje allerede fra mars 2017.

Bjørn Kjos bekrefter overfor avisen at selskapet nå legger opp planer for å fly med MAX-flyene mellom billigere flyplasser, altså mindre flyplasser, som gjør at billettprisene kan senkes ytterligere.

Det å fly fra de store hub-flyplassene i Europa gjør at Norwegian ikke kan senke prisene mer enn det de ligger på i dag. Kjos sier til avisen at dette er noe de skal gjøre noe med fra neste år av.

Norwegian har 100 Boeing 737-MAX 8 i bestilling som skal utstyres med CFM LEAP-1B motorer.

Norwegian har ikke svart på Hangar.no henvendelser om saken i dag. 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest