Connect with us

Norge

Norwegian lukter på mulig A321neo i flåten

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Norwegian ser på muligheter for å bytte enkelte Airbus A320neo som selskapet har på ordre med den større Airbus A321neo.

Norwegian la inn en ordre på hele 100 fly av den nye Airbus A320neo i 2012. Nå ser selskapet at behovet for å bytte til den større Airbus A321 kan være av interesse, og å ta flytypen inn i flyflåten.

– Det er mulig å bytte ut noen av de Airbus A320neo vi har i bestilling med den større Airbus A321neo, og disse flyene kan det etterhvert være en mulighet for å ta inn i vår flåte, sier Bjørn Kjos til Hangar.no under vårt besøk i Seattle forrige uke.

Av de 100 flyene har datterselskapet Artic Aviation Assets LTD inngått avtale om utleie av 12 av de bestilte Airbus A320neo flyene Norwegian inngikk avtale om i 2012.

Kjos er ikke fremmed for at både A320neo og A321neo vil finne veien inn i flåten til Norwegian også, noe selskapet ser på i forhold til utvidelser av markedet i Europa.

Airbus A321neo har på lik linje med A320neo en ny motorkonfigurasjon som skal gi flyene rundt 15 prosent bedre utnyttelse av drivstoffet flyet bruker. Første jomfrutur for A321neo var nå i februar og det er ventet at de første leveransene av flyet skjer i løpet av andre til tredje kvaratal.

I 2019 kommer også Airbus med en ny Airbus A321neo LR, Long Range som kan legge bak seg 7600 kilometer i flytid, mot dagens 7000.

 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest