Connect with us

Norge

Norwegian med charteravtale i USA

Publisert

| Dato:

Norwegian har for første gang inngått charteravtaler i USA. Selskapet skal fly reisende for Apple Vacations og Funjet Vacations fra USA til Karibia og Mexico. Charterkontrakten har en verdi på 120 millioner kroner.

Norwegian vil stasjonere tre Boeing 737-800 i Milwaukee, Wisconsin og Chicago/Rockford, Illinois og fly til destinasjoner i Mexico, Jamaica og den Dominikanske Republikk fra desember 2016. Kontraktene, som har en verdi på 120 millioner kroner, betyr at Norwegian vil operere mer enn 600 charterflygninger fra desember i år til april neste år. Norwegian vil dermed få utnyttet flyene mer effektivt når det er lavsesong i Europa.

I fjor åpnet Norwegian for første gang ordinære ruter mellom USAs østkyst og Martinique og Guadeloupe i vinterhalvåret med fly som ellers i året flyr på det europeiske rutenettet. Nå utvides denne satsingen til også å omfatte chartermarkedet.

– Vi er svært tilfreds med å utvide charteroperasjonen vår også til USA. Dette er en ny milepæl for Norwegian og vi ser frem til å ønske enda flere amerikanere velkommen om bord våre nye fly med gratis WiFi, sier kommersiell direktør i Norwegian, Thomas Ramdahl.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest