Connect with us

Norge

Norwegian og Widerøe øker prisene fra 1. april

Publisert

| Dato:

Det er ingen aprilspøk, og så langt er det kun Norwegian og Widerøe som har valgt å ta høyde for at den planlagte passasjeravgiften på 80 kroner vil bli vedtatt og innført i Norge.

For Norwegians del har selskapet valgt å legge på alle billettpriser med 90 kroner fra 1 april, mens Widerøe også har valgt å legge på prisene fra samme dato, sier kommunikasjonsdirektør i selskapet, Richard Kongsteien til NRK. 

Flyselskapet SAS har valgt å vente inntil vedtaket er et faktum og avgiften blir innført.

I går sendte Skattedirektoratet sin anbefaling til regjeringen rundt spørsmålet om en slik passasjeravgift bør innføres og kan innføres. Selve brevet fra Skattedirektoratet er  unntatt offentligheten og derfor får media ikke innsyn i hva direktoratet mener, men i følge kilder Hangar.no har vært i kontakt med skal brevet være noe lunkent i forhold til at avgiften bør innføres.

Konkurransetilsynet, kommuner, flyplasser, flyselskap og store selskap innen næringslivet har alle protestert mot at en slik avgift innføres. Dersom avgiften kommer fra 1. april vil det trolig også kunne bety nedleggelse av flyplassen på Rygge, og at Ryanair trekker seg ut av Østfold og trolig også Vestfold.

Rundt 1000 arbeidsplasser kan dermed gå tapt.

Forsvaret har også stilt seg i mot enn innføring av avgiften og peker på at den vil få en økonomisk utfordring for tjenestereisende.

Advertisement

Norge

Widerøe med nye ruter fra Oslo til Rørvik og Namsos

Publisert

| Dato:

Hans O. Nyborg

Widerøe lanserer ruter fra Oslo til både Rørvik og til Namos. I følge Namdalsavisa skal rutene startes opp 4. desember i år.

Næringslivet og private har hatt en stor rolle i å få flyselskapet på banen, og nå kaller politikere det for en historisk dag med direkteruter til disse to destinasjonene.

Det var mandag formiddag at selskapet annonserte de nye rutene som skal flys mandag, onsdag,fredag og lørdag, på formiddagen.

NAMSOS

Ny direkterute Oslo-Namsos/Rørvik mandag, onsdag, fredag og søndag/lørdag. Ny forbedret tidtabell Trondheim – Namsos.

RØRVIK

Ny direkterute Oslo-Namsos/Rørvik mandag, onsdag, fredag og søndag/lørdag. Ny forbedret tidtabell Trondheim – Rørvik. Nytt nattstopp i Rørvik mandag-lørdag.

 

Les mer

Mest lest