Connect with us

Norge

Norwegian purrer titusener passasjerer på flyavgiften

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Norwegian velger i disse dager å sende ut nok et krav om innbetaling av den velkjente passasjeravgiften.

Titusener av passasjerer har ikke betalt avgiften og risikerer nå å få avgiften inn i en inkasso sak om de ikke betaler. Norwegian har engasjert et inkassobyrå til å kreve inn avgiften.

For Norwegian handler det om å kreve inn avgiften på reiser som ble bestilt før 1. juni i år melder Aftenposten.  

Norwegian melder at flere hundre tusen har betalt avgiften før fristen 15. august, men nå er det titusener som gjenstår og som får en siste frist til 7. september med å betale. Selskapet avviser ikke overfor Aftenposten at saken ender med inkasso dersom den ikke blir betalt av den reisende.

Avgiften er på 80 kroner samt 8 kroner for moms på innenlandsreiser. I tillegg er det påført et gebyr på 11 kroner for at inkassoselskapet nå sender ut påminnelse rundt kravet.

 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest