Connect with us

Norge

Norwegian selger 11 Boeing 737 – leier flyene tilbake

Publisert

| Dato:

Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets (AAA) har inngått en avtale om  «sale-leaseback» av åtte nye Boeing 737-800-fly. Salget av totalt 19 fly (åtte nye og 11 eksisterende) estimeres å ha en positiv effekt på Norwegians likviditet på rundt 2,3 milliarder NOK. De solgte flyene vil bli leaset tilbake til Norwegian i en periode.

– Dagens avtale om salg av 11 av våre eldre 737-800-fly og bestillingen av ytterligere to nye Boeing 737 MAX-fly, betyr at Norwegians flåtefornyelse fortsetter med enda flere fly inn i flåten, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest