Connect with us

Norge

Norwegian vil trolig bestille flere 787-9

Publisert

| Dato:

Norwegian kommer trolig til å legge inn en oppdatert ordre på flere Boeing 787-9 i løpet av det neste året, eller i 2017. I følge Bjørn Kjos avventer selskapet flere slots fra London Gatwick.

Kjos sier til bransjebladet ATW at Norwegian ser for seg å kunne operere rundt 50 Boeing 787 fra London.

Bjørn Kjos deltok denne uken på Aviation Club Lunch i London da han i et intervju med ATW også tar til ordet for at Gatwick må få på plass en rullebane nummer to.

-Vi håper å kunne operere minst 50 Dreamlinere fra Gatwick, men vi trenger slots og flyplassen trenger en ny rullebane, sier Kjos i intervjuet.

Norwegian har også gjennom en pressemelding sagt seg interessert i å starte operasjon av rundt 100 kort-distanseflyvninger fra Gatwick.

Flyselskapet ser for seg at en ordre på flere Dreamlinere kan komme innen to år, sett at selskapet får flere åpninger på slots ved flyplassen i London. Norwegian har allerede 40 Dreamlinere totalt i flåten når samtlige fly som er bestilt er levert den neste tre årene.

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest