Ny allianse med de fem store i Europa

Ny allianse med de fem store i Europa
24.01 13:46 2016

En ny allianse med de fem store flyselskapene i Europa har sett dagens lys.  Lufthansa, British Airways, Iberia, Ryanair og easyJet har dannet A4E  – Airlines for Europe.

Alliansens oppgave er å håndtere medlemmenes interesser innen Eu og i saker der land i Europa utfordrer konkurranse eller driften til medlemmene.

Alliansen har overrasket luftfarten og spesielt ved at de store nasjonale har gått i samarbeide med lavpisselskapene som easyJet og Ryanair. Samarbeidet ble presentert på Amsterdam Schiphol fredag denne uken.

I løpet av de neste månedene skal alliansen forsøke å verve flere flyselskap som medlemmer. En av fanesakene som ble slått opp på fredag er kampen mot den aggressive ekspansjonen fra selskapene i Gulfområdet, Qatar Airways, Etihad og Emirates.  Dette ønsker alliansen å arbeide med å stanse og få balansert slik at ikke aktørene fra Gulfen tar for stor del av denne kaken i Europa.

Et annet punkt er flyplassavgifter i Europa, noe selskapene mener må reduksjon til. På 10 av Europas største flyplasser har det blitt en økning på nesten 90 prosent i avgifter siden 2005.

 

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.