Connect with us

Internasjonalt

Ny allianse med de fem store i Europa

Publisert

| Dato:

En ny allianse med de fem store flyselskapene i Europa har sett dagens lys.  Lufthansa, British Airways, Iberia, Ryanair og easyJet har dannet A4E  – Airlines for Europe.

Alliansens oppgave er å håndtere medlemmenes interesser innen Eu og i saker der land i Europa utfordrer konkurranse eller driften til medlemmene.

Alliansen har overrasket luftfarten og spesielt ved at de store nasjonale har gått i samarbeide med lavpisselskapene som easyJet og Ryanair. Samarbeidet ble presentert på Amsterdam Schiphol fredag denne uken.

I løpet av de neste månedene skal alliansen forsøke å verve flere flyselskap som medlemmer. En av fanesakene som ble slått opp på fredag er kampen mot den aggressive ekspansjonen fra selskapene i Gulfområdet, Qatar Airways, Etihad og Emirates.  Dette ønsker alliansen å arbeide med å stanse og få balansert slik at ikke aktørene fra Gulfen tar for stor del av denne kaken i Europa.

Et annet punkt er flyplassavgifter i Europa, noe selskapene mener må reduksjon til. På 10 av Europas største flyplasser har det blitt en økning på nesten 90 prosent i avgifter siden 2005.

 

Advertisement

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest