Connect with us

Norge

Ny bussrute til Oslo Lufthavn – Fra Sverige

Publisert

| Dato:

Ruten er ment å gå fra Oslo Lufthavn Gardermoen via Kongsvinger til Charlottenberg og ender opp i Skövde.

Nettbuss Travel AB startet prosessen rundt å få opprettet ruten i mars i år, men saksbehandlingen hos den svenske Transportstyrelsen har tatt overraskende lang tid.

-Det er riktig at vi søker om å starte opp ruten mellom Gardermoen og Skövde. Vi har opplevd at søknaden har dratt veldig ut i tid og derfor har vi ikke en endelig oppstartsdato klar enda, sier Niklas Herbertsson som er Kvalitetschef hos Nettbuss Express AB.

Skal kjøre daglig

Busselskapet ser for seg å kjøre ruten daglig og søker om å få godkjennelse for å kjøre passasjerer mellom de to stedene fram til 2021.

I utgangspunktet hadde selskapet sett for seg en oppstart nå i sommer.

Busslinjen skal ved siden av Charlottenberg også stoppe i Arvika, Karlstad før den ankommer Skövde. Skövde er en by i Vestre Gøtaland med rundt 40.000 innbygger. Stedet er kjent for å ha fabrikker som produserer motorer for blant annet bilmerket Volvo.

Fylkeskommunene må si sitt

Søknaden som ble sendt til svenske myndigheter i mars i år ble sendt videre til Vegdirektoratet i Norge i august i år og Statens vegvesen har sendt søknaden fra Nettbuss ut på høring hos både Akershus fylkeskommune og Hedmark fylkeskommune.

Fristen for å svare på høringen er 10. oktober i år.

Transportstyrelsen i Sverige har anbefalt norske myndigheter om å si ja til søknaden.

-Vi avventer stadig å få en godkjennelse og vil deretter vurdere når vi skal stare opp, legger Herbertsson til.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest