Ruten er ment å gå fra Oslo Lufthavn Gardermoen via Kongsvinger til Charlottenberg og ender opp i Skövde.

Nettbuss Travel AB startet prosessen rundt å få opprettet ruten i mars i år, men saksbehandlingen hos den svenske Transportstyrelsen har tatt overraskende lang tid.

-Det er riktig at vi søker om å starte opp ruten mellom Gardermoen og Skövde. Vi har opplevd at søknaden har dratt veldig ut i tid og derfor har vi ikke en endelig oppstartsdato klar enda, sier Niklas Herbertsson som er Kvalitetschef hos Nettbuss Express AB.

Skal kjøre daglig

Busselskapet ser for seg å kjøre ruten daglig og søker om å få godkjennelse for å kjøre passasjerer mellom de to stedene fram til 2021.

I utgangspunktet hadde selskapet sett for seg en oppstart nå i sommer.

Busslinjen skal ved siden av Charlottenberg også stoppe i Arvika, Karlstad før den ankommer Skövde. Skövde er en by i Vestre Gøtaland med rundt 40.000 innbygger. Stedet er kjent for å ha fabrikker som produserer motorer for blant annet bilmerket Volvo.

Fylkeskommunene må si sitt

Søknaden som ble sendt til svenske myndigheter i mars i år ble sendt videre til Vegdirektoratet i Norge i august i år og Statens vegvesen har sendt søknaden fra Nettbuss ut på høring hos både Akershus fylkeskommune og Hedmark fylkeskommune.

Fristen for å svare på høringen er 10. oktober i år.

Transportstyrelsen i Sverige har anbefalt norske myndigheter om å si ja til søknaden.

-Vi avventer stadig å få en godkjennelse og vil deretter vurdere når vi skal stare opp, legger Herbertsson til.