Connect with us

Sverige

Ny passasjerrekord for Stockholm Arlanda i 2016

Publisert

| Dato:

Stockholm Arlanda opplevde en passasjerrekord når tallene for 2016 er summert sammen. Med 24.702.000 passasjerer nærmer flyplassen seg med raske skritt å nå 25 millioner passasjerer i året.

Fra året under ett i 2015 til samme i 2016 ble økningen på syv prosent.

-Vi hadde mer enn 500.000 passasjerer i uken i over 18 uker sammenhengende, det er også en ny rekord for

Arlanda – Foto: Swedavia

Arlanda. Tallene for 2016 viser hvor viktig flyplassen er for Sverige og for resten av verden som kommer hit. Nå ser vi frem til utbyggingen som ble lansert i 2016 og som vil gi oss en enda bedre kapasitet, sier Lena Rökaas som er fungerende flyplassjef for Stockholm Arlanda. 

Dette er sjette året på rad at Stockholm Arlanda slår seg frem med en ny rekord. I denne perioden har økningen vært på nær opp til to millioner flere reisende.

Internasjonale ruter står for nesten 20 millioner reisende, mens innlandstrafikken er på 5,2 millioner reisende fra Arlanda. Hele 2,3 millioner reiste via Arlanda i juli 2016 og 17. juni var dagen i året med aller flest reisende, da var det 86.761 som tok fly via flyplassen. 

Syv av ti flyplasser som er i regi av det svenske driftsselskapet Swedavia satte nye passasjerrekorder i 2016.

 

Advertisement

Sverige

Nytt gresk flyselskap åpner rute til Stockholm i november

Publisert

| Dato:

Det nye greske flyselskapet Air Mediterranean Airlines lanserte i dag en av sine første internasjonale ruter fra Hellas. Det blir Stockholm Arlanda som selskapet skal fly til.

Ruten starter opp 2. november i år og skal flys med en Boeing 737-400. Det blir fire ukentlige avganger mellom torsdag og søndag.

Passasjerer som reise mellom Athen og Stockholm har økt med 68 prosent de siste fire årene, noe som i følge selskapet gir godt grunnlag for en slik rute. Air Mediterranean Airlines starter opp i morgen fredag og skal fly til London, Jedda, Casablanca, Khartoum, Irak og Stockholm. Alle priser skal ligge på en start på 85 euro inkludert alle avgifter.

Les mer

Mest lest