Connect with us

Danmark

Ny rekord for SAS i antall passasjerer

Publisert

| Dato:

Flyselskapet SAS fraktet 2,5 millioner passasjerer i juli måned i år. I følge en pressemelding fra selskapet tirsdag var yielden noe ned i juli sett i forhold til samme måned i fjor,men totalen på 2,5 millioner er det høyeste i juli måned selskapet noen gang har registrert.

RPK-faktoren økte med 6,7 prosent, og ASK-kapasiteten endte på 8.8 prosent opp.

For selskapet har det vært noen gode måneder da juni måned også ga en god rekord med 2.7 millioner passasjerer. Det ligger også an til at august kan bli en god måned. I 2016 hadde SAS 2,5 millioner denne måneden.

 

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest