Connect with us

Internasjonalt

Ny rekord for spansk flyplass – Fra Skandinavia er det flest nordmenn!

Publisert

| Dato:

Nordmenn elsker å reise til Spania og det har gitt en ny rekord for en av flyplassene på fastlandet, som kan skilte med 1.6 millioner passasjerer bare i juli måned.

El Altet-flyplassen i Elche i Alicante fikk en økning på hele 11,6 prosent i juli i år mot samme måned i fjor. Det er briter som er den største passasjergruppen med 688.592 reisende, etterfulgt av spanjoler på 134.593. Men av de skandinaviske landene er det nordmenn som er den største gruppen reisende. 111.190 ble fløyet fra norske flyplasser til Alicante med SAS og Norwegian.

Tyskland og Nederland har også tall opp mot 100.000 reisende i juli, mens svensker representerer 87.000 av passasjerene som reiste til Alicante forrige måned.

Flyplassen hadde 10.682 flyvninger i juli hvor de norske selskapene fløy 1.457 flyvninger til den spanske feriebyen. Så langt har over 7,8 millioner reisende benyttet seg av ruter til Alicante fra januar til juli.

Advertisement

Internasjonalt

Hundevalp ble dumpet på flyplass – savnet eieren så mye at den døde av sult

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

En dyrehistorie har virkelig berørt mange i Colombia etter at det ble kjent gjennom nasjonale medier. For fire uker siden ble en hundevalp dumpet inne i terminalen på flyplassen av et ektepar som skulle ut å reise.

Valpen tiltrakk seg manges oppmerksomhet da den satt og lagde små klynk hele tiden i savn etter eieren sin.

Til tross for at både veterinær og ansatte samt andre passasjerer på flyplassen forsøkte å gi valpen både mat og drikke, skal den i følge avisen Noticas RCN ha blitt så deprimert at den ikke ville ta til seg hverken vått eller tørt.

I følge en lokal veterinær skal valpen til slutt ha død av sult. Den skal ikke ha hatt noen sykdommer eller noe annet som gjorde at den ikke ville ta til seg føde. Hunden skal til slutt ha fått føde intravenøst men da var det for sent og hunden døde kort tid etter.

Nå maner lokale dyrevernforeninger til at folk tenker på hva de skal gjøre med kjæledyr hvis en skal ut på en lengre reise.

Les mer

Mest lest