Ett nytt flyselskap er på trappene i USA, US Global Airways er navnet og første flyvning skal etter planen starte opp i mars neste år.

Selskapet som høres ut som noe tatt ut fra en amerikansk spillefilm på 1970-tallet, skal ha sin base på Stewart International Airport , en og en halv time fra Manhattan i New York. Dette er den samme flyplassen Norwegian nå starter opp sine lavkostflyvninger fra til byer i Europa.

US Global Airways har inngått avtale med selskapet Kalitta Air om leie av tre Boeing 767-fly som skal brukes til operasjonene. Flyene er produsert i 1989, 1990 og 1993. I følge nettstedet til Forbes skal selskapet være i ferd med å samle sammen 50 millioner amerikanske dollar for å ha kapital til oppstarten.

I følge Forbes skal det nye selskapet ha fått leie Boeing 767-flyene til langt under markedspris som er rundt 200.000 dollar i måneden.

Flyselskapet planlegger å starte opp med ruter til Paris Orly og til Tel Aviv. Her får selskapet tøff konkurranse da det allerede er flere aktører som flyr fra flyplassene i New York til de to destinasjonene.

Forbes er skeptiske til om dette er et selskap som i det hele tatt kan tjene penger, eller om det blir et luftslott. I tillegg er det utfordringene ved å bruke Stewart International som kan bli et problem. Det går ingen tog, trikk eller annet enn busser til flyplassen, busser som går for sjeldent og som må stå i køer inn og ut av New York og Manhattan daglig. Dermed kan reisetiden fort bli lengre enn 1,5 timer hver vei til flyplassen.