Connect with us

Internasjonalt

Nytt amerikansk flyselskap skal fly langdistanse med 30 år gamle Boeing 767-fly!

Publisert

| Dato:

Ett nytt flyselskap er på trappene i USA, US Global Airways er navnet og første flyvning skal etter planen starte opp i mars neste år.

Selskapet som høres ut som noe tatt ut fra en amerikansk spillefilm på 1970-tallet, skal ha sin base på Stewart International Airport , en og en halv time fra Manhattan i New York. Dette er den samme flyplassen Norwegian nå starter opp sine lavkostflyvninger fra til byer i Europa.

US Global Airways har inngått avtale med selskapet Kalitta Air om leie av tre Boeing 767-fly som skal brukes til operasjonene. Flyene er produsert i 1989, 1990 og 1993. I følge nettstedet til Forbes skal selskapet være i ferd med å samle sammen 50 millioner amerikanske dollar for å ha kapital til oppstarten.

I følge Forbes skal det nye selskapet ha fått leie Boeing 767-flyene til langt under markedspris som er rundt 200.000 dollar i måneden.

Flyselskapet planlegger å starte opp med ruter til Paris Orly og til Tel Aviv. Her får selskapet tøff konkurranse da det allerede er flere aktører som flyr fra flyplassene i New York til de to destinasjonene.

Forbes er skeptiske til om dette er et selskap som i det hele tatt kan tjene penger, eller om det blir et luftslott. I tillegg er det utfordringene ved å bruke Stewart International som kan bli et problem. Det går ingen tog, trikk eller annet enn busser til flyplassen, busser som går for sjeldent og som må stå i køer inn og ut av New York og Manhattan daglig. Dermed kan reisetiden fort bli lengre enn 1,5 timer hver vei til flyplassen.

Advertisement

Internasjonalt

Hundevalp ble dumpet på flyplass – savnet eieren så mye at den døde av sult

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

En dyrehistorie har virkelig berørt mange i Colombia etter at det ble kjent gjennom nasjonale medier. For fire uker siden ble en hundevalp dumpet inne i terminalen på flyplassen av et ektepar som skulle ut å reise.

Valpen tiltrakk seg manges oppmerksomhet da den satt og lagde små klynk hele tiden i savn etter eieren sin.

Til tross for at både veterinær og ansatte samt andre passasjerer på flyplassen forsøkte å gi valpen både mat og drikke, skal den i følge avisen Noticas RCN ha blitt så deprimert at den ikke ville ta til seg hverken vått eller tørt.

I følge en lokal veterinær skal valpen til slutt ha død av sult. Den skal ikke ha hatt noen sykdommer eller noe annet som gjorde at den ikke ville ta til seg føde. Hunden skal til slutt ha fått føde intravenøst men da var det for sent og hunden døde kort tid etter.

Nå maner lokale dyrevernforeninger til at folk tenker på hva de skal gjøre med kjæledyr hvis en skal ut på en lengre reise.

Les mer

Mest lest