Connect with us

Danmark

Nytt asiatisk selskap starter rute til København

Publisert

| Dato:

Cathay Pacific lanserte fredag tre nye internasjonale ruter til Europa, fra Hong Kong.  Nå legger selskapet København inn som en ny destinasjon og denne ruten skal opereres med en Airbus A350-900.

Oppstarten av den nye ruten skjer til sommersesongen 2018 og den danske hovedstaden får flyvninger tre ganger i uken til Hong Kong.

Flyselskapet vil i tillegg åpne direkte ruter til Brussel og til Dublin med samme flytype fra neste sommer.

Cathay Pacific har i dag 19 Airbus A350-900 og vil få ytterligere fire fly levert i løpet av 2017. Selskapet vil også få levert 26 Airbus A350-1000 fra 2018, melder selskapet i en pressemelding.

København har ingen direkteflyvninger til Hong Kong fra før og alternative ruter har blitt med Emirates, Finnair, Air India, SAS og Swiss som alle har mellomlandinger og med noen aktører som har overgang til andre aktører for å komme frem.

København Kastrup har jobbet i lang tid for å få selskapet på kroken.

Advertisement

Danmark

SAS-fly måtte evakueres etter røyklukt i kabinen

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

Et SAS-fly måtte evakueres like før det skulle reise fra Aalborg Lufthavn i Danmark torsdag kveld. Det var i følge avisen Nordjyske en av passasjerene som hadde gitt beskjed til mannskapet at det luktet røyklukt i kabinen.

Etter undersøkelse rundt i kabinen ble det bestemt at flyet skulle evakueres. Brann- og redningsmannskap ved flyplassen ble etter rutine tilkalt.

Det skal ikke ha vært noen dramatikk i evakueringen skriver en tipser til Hangar.no. Vedkommende som ønsker å være anonym skriver at røyklukten ble sterkere og sterkere fra der han satt i flyet.

Passasjeren ble sendt med ett annet fly til København senere på kvelden.

Flyet av typen CRJ-900 blir operert av CityJet for SAS, og det er kun fire uker sist at et fly av samme typen måtte evakueres på Landvetter flyplass ved Gøteborg.

LES: SAS-FLY EVAKUERT I GØTEBORG

Det ble ikke funnet noen kilde til røyklukten.

 

Vi takker for tipset!

Les mer

Mest lest