Connect with us

Internasjonalt

Nytt flyselskap fikk godkjennelse i Pakistan

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Serene Air mottok i går eget AOC og godkjennelse for drift av flyruter til og fra Pakistan. Det privateide selskapet vil begynne med innlandsruter allerede i november og desember.

Selskapet fikk den første delen av godkjennelse i mars 2016 og har nå fullført samtlige krav til å kunne få tildelt AOC-lisensen.

Denne uken er ledelsen i det nye selskapet i USA for å fullføre kjøpet av fem Boeing 737-800. Kravet for å få AOC-lisens er at selskapet har minst tre fly å operere i henhold til Pakistanske lover.

Senrene Air skal fly ruter mellom de fleste større byene i Pakistan og vil etablere baser i Karachi, Lahore, Islamabad og Peshawar samt basefly i Quetta og Multan. 

Fra før flyr Pakistan International Airlines, PIA, AirBlue og Shaheen Air innlandsruter i landet. Det nye selskapet vil starte opp ruter til andre land i løpet av 2017 melder Pakistan Today.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest