For seks uker siden fikk Canada et nytt lavprisselskap, NewLeaf Travel. Etter bare seks uker med flyvninger må selskapet nå kutte stort i rutetilbudet på grunn av lav etterspørsel og halvfulle fly.

Selskapet benytter fly innleid fra Flair Air og flyr i dag tre Boeing 737-400 på en wet-lease-avtale.

I dag flyr NewLeaf ruter mellom Winnipeg og Edmonton, Regina, Halifax og Kelowna som noen av stoppene. Nå kuttes det stort fra Winnipeg til Victoria, Saskatoon, Regina og Kamloops fra 1. november.

I følge en talskvinne for selskapet som blir intervjuet at Globalnews i Canada er det den lave etterspørselen og halvfulle fly som er årsaken til de store kuttene. Selskapet påstår at det er kun i november de vil kutte ut flyvningene.

Selskapet øker fra november antallet fly fra tre til seks og vil satse på også flere «syden»-destinasjoner for det kanadiske folket heter det. I løpet av desember er det ventet at flyselskapet endrer stort på rutekartet og prøver seg med ruter utenfor Canada.

Flair Air har operert charterflyvninger siden 2003, flyene av typen Boeing 737-400 er enten leid eller kjøpt fra Air Berlin, Alaska Airlines og Swift Air. Flyene er produsert i årene 1990 til 1993.

Foto: Flair Air