Connect with us

Danmark

Nytt tyrkisk selskap åpnet rute til København

Publisert

| Dato:

Det tyrkiske flyselskapet Atlas Global har i går åpnet rute til Kastrup ved København. Med et marked på rundt 450.000 dansker som hvert år reiser til Tyrkia håper selskapet å samle noe av dette på sine fly.

Risikoen er stor da turismen til Tyrkia er fallende etter flere alvorlige hendelser i landet. Atlas Global har likevel troen på at trafikken vil ta seg opp igjen.

I dag er det fire selskap som flyr fra Kastrup til byer i Tyrkia. I juli vil det utgjøre 197 flyvninger mellom Danmark og Tyrkia. Med en Airbus A320 vil selskapet fly mellom Istanbul og København til slutten av oktober.

 

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest