Nytt uhell for ASL Cargo – Stengte rullebane i Belfast

Nytt uhell for ASL Cargo – Stengte rullebane i Belfast
04.10 21:56 2016

Det er bare to måneder siden selskapet sist hadde et uhell med ett av sine fraktfly, nå skjedde det igjen.

Et Boeing 737-476SF-fly tilhørende det ungarske selskapet ASL Airlines (OE-IAG) fikk flere hjul punktert under landing på rullebane 25 på flyplassen i Belfast tirsdag morgen.

Det var akkurat i det flyet traff rullebanen at flere av hjulene eksploderte. Flyet stanset opp akkurat mellom rullebanen og en av avkjøringsfeltene. Dermed måtte rullebanen stenges og skapte forsinkelser i over 12 timer ved flyplassen.

Rullebanen hadde blitt full av olje og passasjerer som ventet i terminalen fikk beskjed at det ville bli store forsinkelser. Etter seks timers arbeide ble det klart at deler av rullebanen kunne benyttes for avgang. Ingen av de to ombord skal ha kommet til skade. 

I følge en talsmann for flyplassen hadde fraktflyet klart å lande på feil tidspunkt og ende opp på feil sted, som fikk følger for alle som skulle reise til eller fra Belfast i dag.

Selskapet flyr for fraktselskapet TNT.

To måneder side sist

Det er kun to måneder siden sist, selskapet klarte ikke å stanse opp på rullebanen på flyplassen Bergamo i Italia. Flyet, også av typen Boeing 737-476SF (HA-FAX)

Det var under landingen at fraktflyet fikk problemer med å stoppe opp på den glatte rullebanen på flyplassen Orio al Serio ved Bergamo i Italia. Flyet ankom fra Paris Charles de Gaulle med frakt som skulle til Italia.

Flyet som havarerte Foto: Anna Zvereva/Wikipedia

Flyet som havarerte Foto: Anna Zvereva/Wikipedia

De to pilotene ombord skal ikke ha kommet til skade, men flyet skal ha fått en rekke skader på flykroppen samt at den ene av flyets to motorer ble revet av den ene vingen.

HER ENDTE BOEING 737-FLYET OPP ETTER LANDING

Rullebanen på den aktuelle flyplassen er 2807 meter. Etter at flyet landet klarte det ikke å stoppe opp og fortsatte rundt 300 meter videre over to interne  veier på flyplassområdet før det braste gjennom et høyt gjerde og ut på en motorvei som går forbi rullebanen.

Hendelsen fant sted ved 04:07 om morgenen.

Share This:

Følg oss: Facebook