Connect with us

Norge

Øker flypassasjeravgiften – med en krone!

Publisert

| Dato:

Regjeringen la frem statsbudsjettet i dag og der er den berømte flypassasjeravgiften økt, med en krone. Dermed forsvinner ikke avgiften som mange hadde spådd på forhånd.

Avgiften øker fra 82 til 83 kroner på kommende statsbudsjett som Siv Jensen la frem torsdag formiddag.

En av flyplassene som reagerer på avgiften er det nye selskapet bak Moss Lufthavn Rygge som hadde håpet at avgiften skulle forsvinne, og i hvertfall ikke økes.

Espen Ettre, styremedlem i Rygge Sivile Lufthavn sier til Moss Avis at selskapet nå må snakke med relevante politikere for å høre hva som kan gjøres for å få fjernet avgiften. Dersom den skal økes fra år til år kan det allerede neste år bety at det ikke blir noe av åpningen av Rygge igjen i 2019.

Norge

Nå: 10 år siden første fly tok av fra Moss Lufthavn Rygge

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

I dag 17. oktober klokken 15.00 er det nøyaktig ti år siden det første charterflyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge.

Iberworld var det første flyet som på den nye flyplassen ved Moss tok med seg feriehungrige nordmenn på tur til Gran Canaria. Moss Lufthavn åpnet dørene 17. oktober klokken 10.00 og klokken 14.00 landet det første flyet som skulle ta med seg passasjerer.

Under åpningen av flyplassen ble det nevnt over høyttalere at det skulle bli spennende å se utviklingen om ti år for flyplassen. Det skulle altså ikke skje.

Flyplassen har kostet nærmere en milliard kroner å bygge og tre måneder etter åpningen var både Norwegian, Widerøe og flere charterselskap i gang med trafikk.

Tåke, kanselleringer, innleie av spanske flyselskap for Norwegian og innkjøringsproblemer preget mye av de første månedene på flyplassen. Norwegians rute til Bergen ble kortvarig, det samme ble Widerøes operasjoner fra flyplassen.

Først i mars 2010 valset flyselskapet Ryanair inn på Moss Lufthavn og dermed ble det mindre og mindre trafikk for Norwegian og for charterselskapene. Enkelte danske og svenske selskapet skulle og prøvde seg, uten større hell.

Da datoen viste 1. november var flyplassen i Østfold historie.

Foto: Hans Olav Nyborg

Les mer

Mest lest