Connect with us

Internasjonalt

Onsdag overtar Eurowings 40 fly fra Air Berlin!

Publisert

| Dato:

I et styremøte i det tyske flyselskapet Lufthansa blir det på onsdag kveld stemt over om selskapet skal si ja til en avtale som overfører 40 fly fra lavpriskonkurrenten Air Berlin, til Lufthansas datterselskap Eurowings.

Air Berlin er i dyp økonomisk krise og en av eierselskapene, Etihad Airways har på vegne av Air Berlin forhandlet med Lufthansa om å ta over større del av kapasiteten som selskapet opererer. Det er snakk om en stor wet-leaseavtale hvor Eurowings skal operere de 40 flyene med mannskap fra Air Berlin, i Eurowings uniformer.

STØTT OSS – LIK OSS PÅ FACEBOOK SÅ ER DU OPPDATERT!

Foto: Eurowings

Foto: Eurowings

Avtalen gjør at Lufthansa som har satset stort på å knekke nettopp Air Berlin, ved å konkurrere med sitt datterselskap Eurowings, får en enda større andel av lavprismarkedet over natten. Avtalen med Lufthansa vil også gjøre at Air Berlin kan si opp rundt 1000 ansatte, av en pott på 8600 ansatte.

Lufthansa er desperate etter å ta tilbake markedsandeler i Tyskland, selskap som Ryanair og easyJet vokser seg stadig større, og nå vil Tysklands største selskap ta igjen hardt.

Eurowings bygger seg aggressivt opp i markedet med stadig lansering av nye ruter, henter inn nye fly og retter seg raskt etter markedet i Tyskland. Selskapet som nå er helt sammenslått med Germanwings, har stor tro på at de skal vinne kampen om passasjerene i Tyskland, med tyngden til Lufthansa bak seg.

Air Berlin skal redusere sin flyflåte ytterligere og skal etter planen havne nede på 70 fly totalt, så lavt har selskapet ikke hatt flåten på 15 år. Totalt har selskapet operert over 350 fly siden oppstarten i 1978. På det meste har selskapet hatt nærmere 190 fly i flåten melder Süddeutsche Zeitung.

 

Foto: Hangar.no

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest