I et styremøte i det tyske flyselskapet Lufthansa blir det på onsdag kveld stemt over om selskapet skal si ja til en avtale som overfører 40 fly fra lavpriskonkurrenten Air Berlin, til Lufthansas datterselskap Eurowings.

Air Berlin er i dyp økonomisk krise og en av eierselskapene, Etihad Airways har på vegne av Air Berlin forhandlet med Lufthansa om å ta over større del av kapasiteten som selskapet opererer. Det er snakk om en stor wet-leaseavtale hvor Eurowings skal operere de 40 flyene med mannskap fra Air Berlin, i Eurowings uniformer.

STØTT OSS – LIK OSS PÅ FACEBOOK SÅ ER DU OPPDATERT!

Foto: Eurowings

Foto: Eurowings

Avtalen gjør at Lufthansa som har satset stort på å knekke nettopp Air Berlin, ved å konkurrere med sitt datterselskap Eurowings, får en enda større andel av lavprismarkedet over natten. Avtalen med Lufthansa vil også gjøre at Air Berlin kan si opp rundt 1000 ansatte, av en pott på 8600 ansatte.

Lufthansa er desperate etter å ta tilbake markedsandeler i Tyskland, selskap som Ryanair og easyJet vokser seg stadig større, og nå vil Tysklands største selskap ta igjen hardt.

Eurowings bygger seg aggressivt opp i markedet med stadig lansering av nye ruter, henter inn nye fly og retter seg raskt etter markedet i Tyskland. Selskapet som nå er helt sammenslått med Germanwings, har stor tro på at de skal vinne kampen om passasjerene i Tyskland, med tyngden til Lufthansa bak seg.

Air Berlin skal redusere sin flyflåte ytterligere og skal etter planen havne nede på 70 fly totalt, så lavt har selskapet ikke hatt flåten på 15 år. Totalt har selskapet operert over 350 fly siden oppstarten i 1978. På det meste har selskapet hatt nærmere 190 fly i flåten melder Süddeutsche Zeitung.

 

Foto: Hangar.no