Connect with us

Flyhistorikk

Opplev Braathens SAFE Friendship i 1970!

Publisert

| Dato:

Braathens SAFE startet opp sin rute mellom Oslo og Kristiansund i 1970. På denne ruten ble selskapet en viktig postombærer for post til og fra Kvernberget.

Braathens vant konsesjonsavtalen for å trafikkere Kvernberget over SAS noen måneder før åpningen, og hadde ved oppstart åtte daglige anløp, med flygninger til Oslo, Bergen og Trondheim.

Tre av disse gikk anløpene var til og fra Oslo, og avgangene ble på folkemunne døpt «morgenflyet», «middagsflyet» og «kveldsflyet».

Braathens benyttet de første årene seg av Fokker F-27 og F-28-fly på sin produksjon på Kvernberget. I 1971 inkluderte Widerøe Kristiansund i sin kystruteproduksjon, med daglige anløp nordgående og sydgående med deHavilland Twin Otter-fly. Den nordgående ruten gikk til Bodø via Ørland og Trondheim, mens den sydgående til Stavanger via Bergen.

Filmen du ser her ble laget av Postverket i 1970 for å formidle stemningen fra Kvernberget etter åpningen. Filmen er en del av serien med klipp Hangar.no har fått lov å vise av Norsk Postmuseum som har filmene i sin samling.

Advertisement

Flyhistorikk

United feirer siste 747-flyvning med egen historikkvideo

Publisert

| Dato:

United

Det amerikanske flyselskapet skal om kort tid gjennomføre sin aller siste flytur med en Boeing 747. Nå hyller selskapet flytypen og historikken i selskapet ved å publisere en nyprodusert video.

Videoen tar for seg litt av historien bak Boeing 747, og historikken med flytypen i United og Continental Airlines.

Queen of the sky – Jumboen – Super Airbusen – kjært barn har hatt mange navn, etter 47 år i tjeneste hos selskapet går det mot slutten, unn deg å se denne videoen og nyt hvert sekund.

LES OGSÅ: SISTE TUR MED 747 BLIR EN RETROTUR TIL 1970-TALLET

Les mer

Mest lest