Connect with us

Norge

Over 20 flyselskap dropper flypassasjeravgiften i Norge

Publisert

| Dato:

Skatteetaten må nå sende purring til over 20 flyselskaper som flyr til og fra Norge, ingen av dem har registrert seg for flypassasjeravgiften.

Det er kun de nordiske flyselskapene og ett par til som har klart å registrere seg hos etaten, mens flere av de store utenlandske aktørene har fullstendig gitt blaffen i å betale inn det de skal. 23 aktører er så langt inn-registrert.

Skatteetaten sier til Romerikes Blad at det er rundt 700 såkalte luftbeordrere, altså aktører som fly til og fra norske flyplasser, men så langt er det kun et fåtall som betaler det de skal av avgift.

Det er riktignok en lang rekke aktører som er fritatt for passasjeravgiften, flyginger foretatt av Luftforsvarets 330-skvadron, ambulansetjeneste og politi er virksomheten som er unntatt. For de 21 store aktørene som ikke har registrert seg, blir det nå sendt ut en purring om betaling og registrering. Ved inngangen av september i år hadde avgiften resultert i 290 millioner kroner i statskassa, noe finansdepartementet og Siv Jensen hadde regnet med på forhånd.

Det skal også være uklarheter rundt hvilke aktører som faller inn under passasjeravgiften men Skatteetaten sier til avisen at de er på saken og holder på med avklaringen rundt dette.

Stortinget vedtok 14. desember 2015 å innføre avgift på ervervsmessig flyging av passasjerer fra norske lufthavner (flypassasjeravgift).

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest