Connect with us

Flyindustri

Pakistan International skal fly fire Airbus A330

Publisert

| Dato:

Det nasjonale flyselskapet Pakistan International Airlines er i forhandlinger med SriLankan Airlines om wet-lease av fire Airbus A330 for en lengre periode.

I følge flyselskapet PIA er en avtale svært nær ved å bli inngått mellom de to aktørene.

PIA annonserte etter å leie langdistansefly på lengre basis for sine nye PIA Premier Service. Den nye tjenesten fra det pakistanske flyselskapet starter opp 14. august i år, og vil fly fra London til Islamabad og Lahore.

Det er SriLankan Airlines som skal operere de fire A330-flyene fra PIAs base i London. Meningen med Premier-tjenesten er at PIA ønsker å ta tilbake markedsandeler og å bli det flyselskapet reisende foretrekker når de skal fly til Pakistan.

Servicen ombord i flyene skal bli enda bedre enn den som i dag tilbys ombord i selskapets Boeing 777-flåte i følge en pressemelding.

SriLankan vil også vurdere å tilby PIA leie av ytterligere tre Airbus A330, dersom behovet er til stede.

 

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest