Connect with us

Danmark

Pakistansk flyselskap planlegger Oslo og København-ruter

Publisert

| Dato:

Det pakistanske flyselskapet Shaheen Air gjør nå sitt inntog i Europa og starter opp rute til Manchester i Storbritannia, men selskapet stopper ikke der.

Selskapet som er privateid vil satse på ruter i konkurranse med Pakistan International Airlines og ønsker å starte opp rute til Oslo og til København. Avgangene skal gå fra Islamabad.

I dag er Shaheen det flyselskapet i Pakistan som vokser raskest og som stadig finner nye markeder hvor passasjerene strømmer til. Ruten til Oslo og København ønsker selskapet å få åpnet til vintersesongen 2016/2017.

Ved siden av de to skandinaviske destinasjonene er det også Milano som står på planen.

Airbus A330

Rutene skal opereres med Airbus A330.  I dag har selskapet tre slike fly av typen Airbus A330-301 som er fly med respekterte 20 år i gjennomsnittsalder. Selskapets Airbus-fly er produsert i 1994 og ble levert til Aer Lingus som noen v de første flyene Airbus produserte av typen.

Selskapet har operert en rekke Airbus A300 og Boeing 767 siden oppstarten i 1993, men siden 2013 er det A330 som har dannet flåten for langdistanse ruter.

13 ruter og flere på vei

Ved siden av å operere ruter til Skandinavia vil selskapet også bruke flyene sine på destinasjoner som Shanghai, Kuala Lumpur og Bangkok, i følge Routes Online.

 

 

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest