Det pakistanske flyselskapet Shaheen Air gjør nå sitt inntog i Europa og starter opp rute til Manchester i Storbritannia, men selskapet stopper ikke der.

Selskapet som er privateid vil satse på ruter i konkurranse med Pakistan International Airlines og ønsker å starte opp rute til Oslo og til København. Avgangene skal gå fra Islamabad.

I dag er Shaheen det flyselskapet i Pakistan som vokser raskest og som stadig finner nye markeder hvor passasjerene strømmer til. Ruten til Oslo og København ønsker selskapet å få åpnet til vintersesongen 2016/2017.

Ved siden av de to skandinaviske destinasjonene er det også Milano som står på planen.

Airbus A330

Rutene skal opereres med Airbus A330.  I dag har selskapet tre slike fly av typen Airbus A330-301 som er fly med respekterte 20 år i gjennomsnittsalder. Selskapets Airbus-fly er produsert i 1994 og ble levert til Aer Lingus som noen v de første flyene Airbus produserte av typen.

Selskapet har operert en rekke Airbus A300 og Boeing 767 siden oppstarten i 1993, men siden 2013 er det A330 som har dannet flåten for langdistanse ruter.

13 ruter og flere på vei

Ved siden av å operere ruter til Skandinavia vil selskapet også bruke flyene sine på destinasjoner som Shanghai, Kuala Lumpur og Bangkok, i følge Routes Online.