Connect with us

Internasjonalt

Passasjerer nektet å reise med russisk fly

Publisert

| Dato:

Flere passasjerer sørget for at et fly fra selskapet Nordwind Airlines i Russland ble stående på bakken i seks timer grunnet usikkerhet om sikkerheten ved selskapets fly. Flyet skulle fra Moskva til Phuket.

Det var en av passasjerene som startet det hele og mente at flyet de skulle fly med ikke var sikkert nok. Da kastet flere andre seg på og mente selskapet ikke tok sikkerheten på alvor.

Pilotene beordret da selskapets teknikere og russiske myndigheter til å utføre en full sjekk av flyet før turen. Det tok over fire timer å sjekke hele flyet uten at noen brudd på sikkerheten ble funnet.

Samtlige 369 passasjerer måtte evakuere flyet og all bagasje ble tatt av.

Mannen som startet det hele ble senere tatt inn til avhør av politiet og ble nektet å fly med flyet i følge Moscow News.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest