Connect with us

Internasjonalt

PIA bruker fly som ikke burde være i lufta

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Pakistan International Airlines kan få store problemer med flyflåten dersom rapporter fra pakistanske medier om tvangs bruk av fly stemmer.

I følge avisen Pakistan Tribune skal flere teknikere fra selskapet nå ha bekreftet at ledelsen i selskapet tvinger de ansatte til å frigi fly som er inne til vedlikehold, før de har fått ferdig attest og er godkjent i henhold til internasjonale regler.

Avisen har fra flere vitner at så sent som søndag ble en Boeing 777 (AP-BHX) tatt i bruk selv om teknikere ved selskapets vedlikeholdsavdeling  ikke hadde gjort seg ferdig med arbeidet på flyet. Avisen skriver at flyet skulle etter planen få byttet ut en  av nødskliene i en av dørene på flyet. Denne nødsklien skal ha gått ut på dato og måtte erstattes før flyet igjen kunne benyttes i trafikk.

Teknikere i selskapet sier de vil anmelde denne og flere lignende saker til ICAO. Flyet ble tatt i bruk etter ordre fra ledelsen selv om det ble sagt nei fra teknikere i selskapets hangar.

Flere andre fly i flåten skal også ha blitt tatt ut av hangaren og satt i trafikk de siste ukene med manglende ferdigattest fra vedlikeholdsavdelingene til PIA.

Selskapet selv sier de aldri utfører handlinger som går på sikkerheten til passasjerene, og mener det er gitt de nødvendige tillatelser for å kunne bruke flyene.

Det har ikke lykkes Hangar.no å få en kommentar fra flyselskapet.

Advertisement

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest