Connect with us

Danmark

PIA kutter stort i Europa – København står i fare

Publisert

| Dato:

foto: Hangar.no

Pakistan International Airlines har bestemt seg for å kutte raskt og stort i sitt europeiske nettverk.

Rutene til Manchester og Amsterdam er det første som nå legges ned.

Endringene skjer allerede fra 28. oktober i år, og kommer overraskende på passasjerer og reisebyråer som har bestilt billetter med selskapet.

I følge en talsmann for PIA skal selskapet ha inngått avtale med Turkish Airlines, hvor selskapet flyr codeshare med PIA på de destinasjonene som nå legges ned. Samtidig har Turkish Airlines fått landingstillatelse i Karachi og Lahore samt Islamabad.

Rutene til Oslo, København, London og Paris blir beholdt inntil videre. Det gjør også Toronto i Canada, men denne skal vurderes framover.

Selskapet er i så dyp økonomisk krise at nedleggelse av viktige ruter er helt nødvendig.

Kan kutte ut København

I følge talsmannen for PIA skal den svært så lite lukrative ruten som i dag går til København ha blitt vurdert å legges ned også fra samme dato. Selskapet har allikevel valgt å holde den oppe en stund til framover.

Men ruten til Danmark er et rent tapsprosjekt og selskapet vil ta en ny vurdering etter jul. Det samme gjelder Paris.

Nå skal selskapet øke antall avganger på ruter hvor det faktisk tjener penger, skriver avisen The Nation.

 

 

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest