Connect with us

Internasjonalt

PIA vil leie inn nyere fly til langdistanse-rutene

Publisert

| Dato:

Pakistan International Airlines etterlyser nå nyere langdistansefly for leie. I flere nasjonale medier har selskapet sist søndag satt inn annonser hvor det ettersøkes åtte langdistansefly for leie.

Kriteriene fra flyselskapet er at flyene er produsert etter 2012, og at kapasiteten må være på over 250 personer per fly. Annonsene sier også at flyene må ha det siste innen underholdningssystemer ombord. Dette fordi det PIA får flest klager på fra sine passasjerer er den dårlige kvaliteten på denne typen systemer i selskapet Boeing 777 fly, skriver Pakistan Today.

Selskapet har i dag 11 Boeing 777 fly hvor tre ble levert i 2004, tre i 2006 og noen i 207 og 2008. To fly ble leid inn i 2015.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest