Privat 777 fikk vingen ødelagt etter sammentreff med rullebane

Privat 777 fikk vingen ødelagt etter sammentreff med rullebane
15.06 10:44 2016

Et privateid Boeing 777-fly (N77AS) fikk skader både på den ene vingen etter at pilotene valgte å avbryte en landing på Le Bourget-flyplassen i Paris.

I følge den franske havarikommisjonen BEA skal flyet ha ankommet fra Riyadh-flyplassen i Saudi Arabia og var under en privat forflytning av selve flyet. Da pilotene gikk inn for landing på rullebane 25 ved Le Bourget, ble det plutselig bestemt fra cockpiten at flyet skulle avbryte landingen og gjøre ett nytt forsøk.

Hendelsen skal ha skjedd den 5. juni i år.

Da flyet allerede var nesten nede på rullebanen valgte pilotene å gi full gass for å komme seg opp i lufta igjen. I det flyet skulle løfte seg fra rullebanen ble det nærkontakt mellom bakken og den ene av flyets vinger som fikk skader. Pilotene klart å få kontroll på flyet og tok av før de landet på rullebane 07 kort tid etter.

BEA har startet etterforskning rundt hendelsen og klassifiserer den som alvorlig.  Flyet fikk også små skader på den ene vingen bak ved haleroret.

Flyets siste del av turen til Paris Le Bourget – skjermdump fra Flightradar24.com

 

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.