Den 10. oktober i år åpner Qatar Airways en ny rute til den finske hovedstaden Helsinki. Dette supplerer flyselskapets eksisterende ruter til Oslo, København og Stockholm og befester ytterligere Qatar Airways’ stilling som det flyselskapet fra Midtøsten med den største tilstedeværelsen i Norden. Etter åpningen av Helsinki tilbys totalt 38 avganger i uken fra Norden til Doha i Qatar.

– Vi i Qatar Airways er stolte av å kunne knytte verden tettere sammen, og viktigst av alt, å tilby våre kunder effektive og praktiske flyforbindelser. Vi ser frem til å utvide vårt nettverk og ønske nye passasjerer velkommen til Qatar Airways, sier Akbar Al Baker, Group CEO for Qatar Airways.

Initiativet gir passasjerer fra Finland direkte tilgang til Qatar Airways globale nettverk i Midtøsten, Afrika, Asia og Australia, med destinasjoner som Bangkok, Dubai, Doha, Bali-Denpasar og Sydney. Alle forbindelser skjer via Qatar Airways toppmoderne flyplass i Doha, Hamad International Airport.

Fra og med 10. oktober 2016 vil den nye ruten fra Helsinki til Doha bli trafikkert daglig av en Airbus A320.

– Det har vært stor etterspørsel etter flyreiser fra Helsinki. Det er ni år siden vi begynte å fly til Norden, og det er et viktig marked for Qatar Airways globalt. Avgangene fra Helsinki gjør at regionen vokser og åpner opp for enda flere nordiske turist- og forretningsmuligheter i vårt globale nettverk. Dessuten får medlemmer av alliansen oneworld tilgang til ytterligere et knutepunkt, sier Christian Deresjö, Qatar Airways Country Manager Scandinavia, Finland og Baltikum.

Qatar Airways har vokst raskt i løpet av sine 19 år og flyr i dag en moderne flyflåte med 179 fly til 150 ferie- og forretningsdestinasjoner i Europa, Midtøsten, Afrika, Asia, Australia og Nord- og Sør-Amerika. Ved årets Skytrax Awards mottok flyselskapet utmerkelsene Airline of the Year, Best Business Class Airline Seat og Best Airline in the Middle East.

Tidstabell Helsinki – Doha fra 10. oktober 2016:

 

Flynummer Dager Rute Avgang Ankomst Flytid
QR 300 Tirsdag, Onsdag, Lørdag Helsinki – Doha 10:55 17:15 6:05
QR 302 Mandag, Torsdag, Fredag, Søndag Helsinki – Doha 17:45 00:05+1 6:05
QR 299 Tirsdag, Onsdag, Lørdag Doha – Helsinki 01:35 08:10 6:35
QR 301 Mandag, Torsdag, Fredag, Søndag Doha – Helsinki 08:15 14:50 6:35