Flyselskapet Qatar Airways må redusere antallet flyvninger på en rekke ruter fra sin hovedbase Doha. Årsaken sier selskapet er på grunn av forsinkelser i leveranse av nye fly fra den europeiske flyprodusenten Airbus.

I følge selskapet er det ruter til Australia, USA og Europa som får kuttene. Blant annet vil det bli reduksjon i tilbudet til og fra København Kastrup.

Hvor store kutt som kommer framover kan selskapet ikke sikkert, men at det blir en utvelgelse av avganger som blir kansellert på bakgrunn av hvor fulle flyene er og hvor viktige den aktuelle ruten er vil bli gjeldene.

-Vi vil selektivt velge kanselleringer av ruter i hele vårt nettverk, vi forsøker og ikke skape for store utfordringer for våre passasjer, men det vil komme kutt, sier en talsmann for selskapet til The National.

Airbus sliter med å levere fly til selskapet etter at de to selskapene har kommet uklare om kvaliteten på motorer på selskapet nye fly. Qatar Airways er ikke fornøyde med hvordan de nye P & W-motorene fungerer og ytelsen mener de er for dårlig. Dette er ikke Airbus og motorprodusenten enige i.