Connect with us

Internasjonalt

Rasende flypassasjerer kastet mat på ansatte

Publisert

| Dato:

Tre illsinte passasjerer måtte tas hånd om av politiet på flyplassen Changsha i Kina tirsdag. Etter at flyselskapet Capital Airlines måtte innstille en flyvning på grunn av dårlig vær ble det urolig stemning hos de reisende som ventet på å få gå ombord.

Tre av de reisende ble så sinte at de startet å kaste mat på de ansatte i skranken ved utgangen. Filmopptak fra et overvåkningskamera viser at en av passasjerene, en kvinne, kaster hele innholdet i et fast-food-brett over en av de ansatte på flyplassen. En mannlig passasjer går så langt at han klasker en av de ansatte i ansiktet.

Det var da rute JD5766 skulle fly til Sanya i Hainan at opprøret startet. Nå jobber flyselskapet for å få oppført de tre passasjerene i det nasjonale registeret for personer som skal nektes å fly på grunn av dårlig oppførsel, melder Airline Industry Today.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest