Connect with us

Norge

Razzia mot Ola Giævers nye flyselskap FlyViking

Publisert

| Dato:

Konkurransetilsynet slo til i ettermiddag mot kontoret til det nye norske flyselskapet FlyViking og gjennomførte en razzia. Målet var bevissikring og inspeksjon i følge avisen Nordlys.

Avisen skriver at politiet i Lyngen også var med på å få tilgang til kontorene hvor Ola Giæver driver arbeidet med å etablere det nye flyselskapet.

Mistanker fra tilsynet rundt FlyVikings anbudstilbud på kortbanerutene i Nord-Norge er bakgrunnen for at Giæver fikk besøk i dag.

– Jeg kan bekrefte at vi driver bevissikring og inspeksjon hos det aktuelle selskapet. Dette knytter seg til mistanke om brudd på konkurranselovens paragraf 10 om konkurransebegrensende samarbeid, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese hos Konkurransetilsynet til Nordlys. 

Det var i slutten av august at Giæver uttalte til NRK at hadde hatt møter og samtaler med det danske flyselskapet Danish Air Transport, DAT, i Danmark. Hovedhensikten med møtene var drøftelser rundt anbud på ruter i Nord-Norge og en fordeling av disse.

Flyselskapgründeren trakk senere tilbake sine uttalelser og mente NRK hadde misforstått og vridd hans svar på spørsmål fra journalisten.

Både FlyViking, DAT og Widerøe har innlevert tilbud om å fly på rutene i Nord-Norge.

Som svar på at tilsynet gjennomførte rassiaen mot selskapets kontorer i dag skriver Giæver på sine Facebook-sider;

-Helt ok at dem kom, vi har intet å skjule! Sannheten kommer nok for en dag, bra er det og spekulasjoner stoppes!

 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest