Connect with us

Internasjonalt

Reduserer antallet langruter etter tøff start

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Eurowings, Lufthansas lavprisselskap, reduserer nå antallet langruter som skulle startes opp etter planen til sommersesongen.

De siste ukene har selskapet fått svært så mye negativ omtale i tysk presse på grunn av den spede flåten med langdistansefly.

Eurowings har kun to langdistansefly i flåten og har slitt med å henge med i avganger og landinger på riktig tid. Tekniske problemer har også forsinket både avganger og passasjerer samt avlyst flyvninger. De to Airbus A330 flyene skulle etter planen også nå starte med flyvninger fra Køln til Boston og Miami, men dette er nå utsatt til senere. En rute til Teheran er også utsatt på ubestemt tid.

Selskapet flyr i dag til Thailand, Cuba og Mexico med sine to Airbus A330.

I løpet av de neste månedene skal selskapet etter planen motta to Airbus A330 til og håper å ha på plass syv slike fly innen utgangen av året melder Reuters.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest