Connect with us

Norge

Regjeringen vil utarbeide strategi for GA-aktiviet i Norge

Publisert

| Dato:

I 2017 vil regjeringen utarbeide en strategi for småflyaktiviteten i Norge. Mange nordmenn har oppdaget gledene med allmennflyging de siste årene, med flere og mer avanserte fly som igjen gir nye sikkerhetsutfordringer.

-Ulykkesstatistikken er ikke like god for småflyvirksomheten som for kommersiell luftfart, og vi ønsker å følge opp denne virksomheten nærmere, sier Solvik-Olsen.

Dronevirksomheten ventes også å øke i 2017. Aktiviteten har et stort kommersielt potensiale, og samtidig må luftfartsmyndighetene bidra til at denne aktiviteten blir integrert i luftfarten på en sikker måte.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest