Nordmenn reiser mer og mer, og flere velger også å legge ekstra i feriebudsjettet for å nyte reisen fra første stund. Det norske markedet er stort på oppgradering av flyreisen og på langreiser er gjerne businessklasse fylt opp lenge før økonomiklasse kabinen.

– Vi ønsker å gjøre selve reisen til en del av ferieopplevelsen, sier Marte Aasekjær Moholdt hos Paradisreiser AS.

Selv om Norge er et lite marked for de store selskapene, så har også store internasjonale selskap som blant andre Emirates, Thai Airways og Qatar Airways oppdaget den store reiseviljen hos det norske folk. Disse selskapene fyller nesten daglig sine businessklasser på avgangene fra Oslo. Emirates har sågar hatt stor suksess som første selskap som tilbyr førsteklasse (bilde) fra Norge.

Som et resultat av konkurransen i luften har businessklasse blitt rimeligere og mer tilgjengelig, så mange velger nå å legge til litt ekstra på reisebudsjettet for å få «den ultimate reiseopplevelsen» allerede i det de tar av fra Gardermoen, i hvert fall på lengre reiser.

Mange flyselskap kjører også jevnlige kampanjer i businessklasse, både med rabatterte priser og til og med «2 for 1»- kampanjer.

– For oss som er en seriøs aktør som satser sterkt på den personlige servicen, så kontakter vi ofte våre gode kunder ved slike kampanjer, og veldig mange velger da å kjøpe seg opp, sier Moholdt.

Så hvor mye skal vi legge i selve reisen? Er det å få bedre komfort og service på fly verdt tillegget?

– Man skal selvfølgelig vurdere i hvert tilfelle, sier Moholdt, noen sover godt på fly uansett, mens andre syns reiseveien er tøff. De fleste flyselskapene har nå også veldig gode økonomiklasser, men Business er for mange en god investering på nattflyvninger: Da kommer man uthvilt frem til destinasjonen og ferien kan starte men én gang.

Om man syns det er for kostbart, så spør gjerne reisearrangøren om å holde øye med kampanjer for dere etter at reisen er bestilt.

– For gode reisearrangører bør det være en selvfølge å kunne hjelpe til med dette, sier Moholdt, – ellers er det også mulig å oppgradere kun den ene veien; den perfekte avslutningen på en flott ferie!

 

(SAKEN ER EN PRESSEMELDING FRA REISESELSKAPET)