Connect with us

Danmark

Rekord for Kastrup i april – aldri har så mange passasjerer fløyet til og fra flyplassen

Publisert

| Dato:

København Kastrup satte ny passasjerrekord i april måned i år. Påsken tar endel av æren for at flyplassen gjorde det bra på tallstatistikken. Et stort antall dansker valgte å reise på langdistanse-ruter gjennom påskeuken.

I april fikk den danske hovedflyplassen se hele 2,4 millioner reisende i sine terminaler, det er en økning på seks prosent. Flest internasjonale passasjerer reiste gjennom flyplassen med 2,3 millioner i antallet.

Innenlands var det kun 125.231 reisende, en nedgang på 13,6 prosent.

I april måned registrerte flyplassen 21.110 flybevegelser som er en nedgang på 5.1 prosent.

Mye av langdistansetrafikken er takket være rutene SAS flyr til Miami og Boston og Norwegians rute til Oakland ved San Francisco melder CAPA.

Oslo Lufthavn hadde til sammenligning i april måned 1.280.655 passasjerer.

Advertisement

Danmark

SAS-fly måtte evakueres etter røyklukt i kabinen

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

Et SAS-fly måtte evakueres like før det skulle reise fra Aalborg Lufthavn i Danmark torsdag kveld. Det var i følge avisen Nordjyske en av passasjerene som hadde gitt beskjed til mannskapet at det luktet røyklukt i kabinen.

Etter undersøkelse rundt i kabinen ble det bestemt at flyet skulle evakueres. Brann- og redningsmannskap ved flyplassen ble etter rutine tilkalt.

Det skal ikke ha vært noen dramatikk i evakueringen skriver en tipser til Hangar.no. Vedkommende som ønsker å være anonym skriver at røyklukten ble sterkere og sterkere fra der han satt i flyet.

Passasjeren ble sendt med ett annet fly til København senere på kvelden.

Flyet av typen CRJ-900 blir operert av CityJet for SAS, og det er kun fire uker sist at et fly av samme typen måtte evakueres på Landvetter flyplass ved Gøteborg.

LES: SAS-FLY EVAKUERT I GØTEBORG

Det ble ikke funnet noen kilde til røyklukten.

 

Vi takker for tipset!

Les mer

Mest lest