Connect with us

Danmark

Rekordår for Kastrup i 2015

Publisert

| Dato:

København Lufthavn Kastrup har regnet seg frem til tallene for antallet passasjerer i 2015 og har for femte år på rad overgått forrige års antall.

I 2015 reiste 26.6 millioner passasjerer gjennom den danske hovedflyplassen. Det er internasjonale ruter og passasjerer på disse som har skaffet flyplassen ny rekord igjen.

Den største destinasjonen for Kastrup i 2016 var London, mens Stockholm er en god nummer to og Oslo den tredje største destinasjonen.

I løpet av det første halvåret av 2015 hadde ledelsen ved flyplassen ikke den store troen på at det ville bli en ny rekord, tallene viste en nedgang. Det endret seg i det andre halvåret av fjoråret.

Nå håper flyplassen å skape vekst også i 2016 og har som mål at Kastrup skal nå 40 millioner passasjerer i året, en gang i fremtiden.

Nytt i 2016 er utvidelse av sikkerhetskontrollen med to nye sluser, oppgradering av bagasjebåndet på flyplassen og ny kortidsparkering på P4.

I år er det også på gang flere nye ruter og økt kapasitet ved terminalbyggene. Samtidig er det også forventet at flyplassen får en økning i driftsomkostninger dette året.

I januar 2016 fikk flyplassen registrert 1.877.044 passasjerer som reiste gjennom terminalene.  Oslo Lufthavn fikk 1.655.477 i samme måned.

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest