København Lufthavn Kastrup har regnet seg frem til tallene for antallet passasjerer i 2015 og har for femte år på rad overgått forrige års antall.

I 2015 reiste 26.6 millioner passasjerer gjennom den danske hovedflyplassen. Det er internasjonale ruter og passasjerer på disse som har skaffet flyplassen ny rekord igjen.

Den største destinasjonen for Kastrup i 2016 var London, mens Stockholm er en god nummer to og Oslo den tredje største destinasjonen.

I løpet av det første halvåret av 2015 hadde ledelsen ved flyplassen ikke den store troen på at det ville bli en ny rekord, tallene viste en nedgang. Det endret seg i det andre halvåret av fjoråret.

Nå håper flyplassen å skape vekst også i 2016 og har som mål at Kastrup skal nå 40 millioner passasjerer i året, en gang i fremtiden.

Nytt i 2016 er utvidelse av sikkerhetskontrollen med to nye sluser, oppgradering av bagasjebåndet på flyplassen og ny kortidsparkering på P4.

I år er det også på gang flere nye ruter og økt kapasitet ved terminalbyggene. Samtidig er det også forventet at flyplassen får en økning i driftsomkostninger dette året.

I januar 2016 fikk flyplassen registrert 1.877.044 passasjerer som reiste gjennom terminalene.  Oslo Lufthavn fikk 1.655.477 i samme måned.